The Swedish Embassy in Washington DC is looking for a Receptionist

Categories: Uncategorized

embassyofsweden

Ambassaden i Washington söker för ett vikariat på 6 månader en:

Receptionist på deltid (50 %)

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav knappt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju avdelningar. Ambassaden företräder Sverige i USA och bidrar med underlag och rapporter till regeringskansliet samt ger omfattande myndighetsservice till allmänheten. En huvuduppgift är att främja svenska intressen och bidra till ökad handel och kulturellt utbyte mellan Sverige och USA. I ambassadens regi bedrivs en omfattande utåtriktad verksamhet inom ramen för det breda Sverigefrämjandet. Främjandeaktiviteterna (seminarier, utställningar, work shops m.m.) utgör en betydande del av ambassadens verksamhet och engagerar merparten av personalen.

Arbetsuppgifter:

  • Tjänstgöra i receptionen/telefonväxeln
  • Upplysa om pass och ansvara för passtidsbokningssystemet
  • Ta emot och lämna ut pass
  • Lämna ut viseringar
  • Ta emot namnanmälningar
  • Besvara förfrågningar i enklare konsulära ärenden
  • Ta emot leveranser
  • Assistera övrig personal inom enheten vid arbetsanhopning
  • Du kommer även att ingå i ambassadens kris- och beredskapsorganisation

Vi söker dig som är effektiv, serviceinriktad och en god lagspelare. Tjänsten är ambassadens ansikte utåt och det är därför viktigt att kunna hålla flera bollar i luften med gott humör. Erfarenhet från tidigare liknande verksamhet är meriterande. Du måste ha mycket god förmåga att tala och skriva svenska och engelska

Ambassaden erbjuder en attraktiv arbetsplats, som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tillträde: början maj eller enligt överenskommelse.

Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader. En förutsättning för anställning är medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (”green card”) i USA.

Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Mer information om arbetsuppgifter lämnas av Linda Strandlund, tel. +1 202 467 2604. Information om anställningsvillkor lämnas av Samantha Canfield, tel. +1 202 467 2656 eller kanslichef Maria Martignier, tel. +1 202 467 26 30. Facklig representant är Britt-Marie Forslund, tel. +1 202 467 2642.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning via e-post till: ambassaden.washington@gov.se.

För att beaktas måste en ansökan ha kommit in till ambassaden senast den 19 mars 2015.