Sveriges Ambassad i Washington, D.C. söker en Administrativ handläggare till ambassadens administrativa enhet

Categories: Uncategorized

Sveriges ambassad i Washington är en av Sveriges största utlandsmyndigheter med drygt femtio anställda, varav knappt hälften är utsända från Sverige. Ambassaden är indelad i sju avdelningar. Ambassaden företräder Sverige i USA och bidrar med underlag och rapporter till regeringskansliet samt ger myndighetsservice till allmänheten. En huvuduppgift är att främja svenska intressen och bidra till ökad handel och kulturellt utbyte mellan Sverige och USA. I ambassadens regi bedrivs en omfattande utåtriktad verksamhet inom ramen för det integrerade främjandet. Främjandeaktiviteterna (seminarier, utställningar, work shops m m) utgör en betydande del av ambassadens verksamhet och engagerar merparten av personalen. Ambassaden har en omfattande författningsreglerad verksamhet inkluderande pass, viseringar m m.

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt hantera löner och tjänstgöringsuppgifter för lokalanställda personalen, granska reseräkningar, handlägga ärenden om tjänstebostäder och administrera ambassadens praktikantprogram. Andra administrativa uppgifter förekommer. I tjänsten ingår att vara biträdande kassör. Du kommer även att ingå i ambassadens kris- och beredskapsorganisation.

Vi söker dig som har mycket god förmåga att tala och skriva svenska och engelska, är självständig och effektiv, har förmåga att prioritera bland många uppgifter, är uppmärksam på förändringsbehov och med förmåga att genomföra beslutade förändringar, är en god lagspelare och villig att lära och utvecklas. Erfarenhet från tidigare liknande verksamhet är meriterande liksom goda kunskaper i redovisning.
Ambassaden erbjuder en attraktiv arbetsplats, som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Tillträde: Februari 2014 eller efter överenskommelse.

Anställningen är tills vidare. Provanställning om sex månader tillämpas. En förutsättning för anställning är medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (”green card”) i USA.

Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Läs mer om tjänsten och ansök här!

washington_sv-se